گروه روان‌شناسی

روان‌شناسي علمي است كه رفتار و فرايند‌هاي شناختي، عاطفي اعم از ‌آگاه و ‌ناآگاه، و امور جسماني مربوط به آن را بررسي مي‌كند. اين علم جايگاه ويژه‌اي در ميان علوم انساني و اجتماعي دارد. روان‌شناسي به يك معني تمام رفتار آدمي را مي‌كاود و قواعد حاكم بر روان‌ را در تمام عرصه‌ها آشكار مي‌سازد. روان‌شناسي به صورت عام شاخه‌ها و گرايش‌هاي مختلفي همچون روان‌شناسي رشد، باليني، تربيتي، شخصيت، اجتماعي و ... دارد. و بر همين اساس در دانشگاه‌ها و مراكز علمي جهان ‌ده‌ها زير رشته در روان‌شناسي دائر شده است. هدف مشترك همه اين گرايش‌ها،‌ آشنايي با قواعد حاكم بر ابعاد مختلف رفتار، از جمله شناخت پايه‌هاي زيستي رفتار، اصول‌ يادگيري، قواعد حاكم بر شكل‌گيري و تحول شخصيت، شناخت رفتارهاي بهنجار و نابهنجار، و در نتيجه كشف شيوه‌هاي اصلاح رفتار،‌ آموزش مهارت‌هاي زندگي و روش تربيت فرزندان مي‌باشد.
جايگاه و هدف تأسيس رشته روان‌شناسي در مؤسسه
روان‌شناسي براي تبيين چگونگي شكل‌گيري و تحول فرايندهاي رواني پا به عرصه نهاد. سردمداران اين رشته در آغاز فكر مي‌كردند با تكيه بر تجربه مي‌توانند تمام قواعد حاكم بر روان را كشف كنند؛ ولي به تدريج معلوم شد كه اين علم با تكيه بر يافته‌هاي صرفاً تجربي، غناي لازم را پيدا نمي‌كند؛ به همين دليل و با توجه به همه جانبه بودن دين اسلام در ابعاد جسمي، رواني و معنوي انسان، پرداختن به اين رشته، در حوزه علميه و از سوي آشنايان به مباني و متون اصلي اسلام، اهميت و ضرورت مي‌يابد؛ زيرا همان‌گونه كه اظهار نظر دربارة موضوعات روان‌شناسي، ‌امري تخصّصي بوده و نياز به متخصّص دارد، دريافت، تبيين‌ و تدوين درست ديدگاه اسلام در اين‌باره به مراتب حساس‌تر و دقيق‌تر و نيازمند به افراد آگاه از هر دو عرصه يعني اسلام و روان‌شناسي است. بر اساس همين انديشه، رشتة روان‌شناسي در كنار ساير رشته‌هاي علوم انساني در مؤسسه امام خميني‌(ره) تأسيس گرديد تا طلاب و فضلا با آگاهي از مباني ديني و متون اسلامي و آشنايي با مباحث روان‌شناختي زمينة تعامل اين دو حوزة معرفتي را فراهم آورند.
ترديدي نيست كه روان‌شناسي مي‌تواند با استفاده از آموزه‌هاي اسلامي به نقطه‌هاي رفيع تعالي دست يابد و در ساية اين رويكرد بسياري از خلاءها برطرف شده و كجروي‌هاي مطرح شده در روان‌شناسي اصلاح خواهد شد.
پيشينه تشكيل گروه
اولين گروه آموزشي در رشته روان‌شناسي در سال 1373، با حضور تعدادي از فارغ‌التحصيلان دوره عمومي پنج‌ساله معارف اسلامي مؤسسه در راه حق، تشكيل شد ودر سال‌هاي بعد نيز اين روند با مديريت و هدايت استاد حجت‌الاسلام والمسلمين سید محمدغروي ادامه يافت. از سال 1389 مدیریت گروه روان‌شناسی به حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمدناصرسقایی بی‌ریا واگذار گردید. همچنين دو نفر از فارغ‌التحصيلان مقطع كارشناسي ارشد گروه به عنوان دبيران آموزشي و پژوهشي در زمينه پيگيري امور آموزشي و پژوهشي با مدير گروه همكاري مي‌كنند.
ساختار تشكيلاتي گروه
با توجه به اهميت ساختار تشكيلاتي در هر گروه علمي، گروه روان شناسي نيز از اين قاعده مستثني نيست و توجه به ساختار  و نحوة فعاليت­هاي پژوهشي،  سبب موفقيت روزافزون گروه مي­باشد.

چارت تشكيلاتي گروه
اين گروه از نظر چارت تشكيلاتي كامل و مطابق برنامه است و داراي مدير، قائم مقام، دبير آموزشي و دبير پژوهشي و دبیر اجرائی است.

مدير گروه

حجهالاسلام والمسلمين دکترمحمدناصر سقاي بي‌ريا